HOLOSOPHY AT IT'S FINEST

Grundad 1986 - Burning Man är ett årligt event i Nevadas Black Rock Desert. Eventet är känd för uppvisandet av kreativitet och själv-uttryck. Inkluderar 'psychedelics'. Alla former av religiös och spirituellt uttryck är välkommet och accepterat. Burning Man är en spirituell upplevelse fri från institutioner och begränsningar. Som håller på i nio dagar. Esoterisk magi. Eld är en konstform som utvecklas i 'the Black Rock Desert' - där artister utforskar skapelsen och manipulationen av eld - pyromaniacs med pyroteknik.
Burning Man äger framför allt rum i Black Rock City - ett fullständigt blomstrande temporär metropolis. Kreativt och galet. En stad med 70, 000 invånare. Templet är själva hjärtat an Black Rock City! En symbolisk manifestation av 'the sacred center' av kosmos - ett utbrott av 'the sacred' till den profana världen. Folk har en spirituell förbindelse med stället. En tradition är att bränna diverse objekt i Templet på söndagskvällen - till exempel skriverier om nära och kära. Dem som medverkar i denna tradition finner ofta att det fungerar som en spirituell rengöring - 'a liberator of the mind' och psykologisk frigörelse. Black Rock City - en utopisklik metropolis.
Att ha cykel vid Burning Man är viktigt - ja till och med nödvändigt för din allt som allt åtnjutande och upplevelse inom Black Rock City - den största cykel-täta metropolisen på planeten. Amsterdam på Mars! I Nevadaöknen! En temporär stad som existerar i bara en vecka varje år! Att aktivt delta i ett experiment i att organisera samhället på ett alternativt vis.
--
Tegedao som skriver detta gillar sådana initiativ! Så han ska helt sonika cykla till Black Rock City 2022. Cykla från Lund till Nevada Black Rock Desert! Tegedao har hela sommaren framför sig för att förverkliga detta äventyr på en cykel med Burning Man som slutdestination - som äger rum 28 Augusti - 5 September! Tegedao ska försöka dokumentera denna resa för er läsare. Jodå - Tegedao gillar sin cykel; när han cyklar är han fokuserande på vad som händer just nu - du tittar inte bakom dig medan du cyklar - på grund av det som passerar - förblir passerad! Tegedao mediterar på detta vis med sin cykel. Men kan knappt bärga sig; han vill uppleva Burning Man. En obeskrivlig plats där du kan stöta på några av de mest intressanta människorna i världen. Lite av en flykt från den 'verkliga' världen där du har chansen att vara vem som helst och göra vad som helst i en hel vecka. Inom ramen av Black Rock City. Glöm all oro från 'every-day-life' och istället fokusera på dig själv utan distraktioner - radikalt självuttryck och självtillit! Tegedao vill framför allt besöka The Sacred Temple med en psykedelisk upplevelse. Men föst måste han förbereda sin cykelresa från Lund till Nevada! Kommer han på några månader fram till Burning Man sommare 2022!? Återstår att se! Pass på!
--
Det är möjligt att cykla på Öresundsbron från Malmö till Köpenhamn - vilket Tegedaoifrån Lund givetvis utnyttjar med sin svarta el-cykel FitNord Rumble FatBike 700!
Väl framme vid Kastrup tog Tegedao flyget från Köpenhamn till Denver. En stad där hans framfart med sin svarta FitNord Ranger 200 El-mountainbike ska ta sin början i USA och slutdestinationen Nevadaöknen! Denver fungerar som en 'gateway' till Rocky Mountains - Denver är känd som 'the Mile High City - lokaliserad 5, 2800 meter över havet. Jodå - Tegedao har snabbt fått intrycket att Denver är en rolig stad att leva i; fantastiskt väder, fint folk och kultur. Framför allt framgångsrika sportlag; till exempel hockeylaget Colorado Avalanche - som just i detta nu är i Stanley Cup Final - Peter 'Foppa' Forsbergs gamla lag. Tegedao ska dock inte se hockey inne i 'theBall Arena' - utan ska snabbt bege sig till 'the Rocky Mountains' för att påbörja sin cykelfärd med sin mountainbike! Han till och med skiter att besöka The Hindu Temple of Colorado!
Rocky Mountain National Park har bra vägar och spår för mountainbiking. Framför allt i form av Trail Ridge Road - ett spår med fantastisk cykelklättring - en utmaning som givetvis Tegedao ska ge sig an! Själva hjärtat av Colorado Rockies - en cyklists drömdestination! Efter det ska Tegedao ta det lite lugnare i Colorado Wine Country. Att cykla på 'tysta vägar' och efter det njuta av goda viner!
--
Efter ett flera dagars cyklande kors och tvärs i 'the Rockys' - bestämde sig Tegedao förr att besöka Crestone - Colorados spirituella mecca! Ett retreat-center. Ett ställe med bara 150 invånare med diverse spirituella traditioner. Inkluderat New Age!
'Här ska jag äta min psykedeliska magiska svamp samtidigt som jag badar i en varm källa'- tänkte Tegedao. Väl njutandes i ett av Crestones retreat-center tog det inte lång tid förrän svampen gjorde sin verkan på Tegedao; en mytologisk magisk varelse uppenbarade sig för honom;en 'faeri' som sa;'Jag ska ge dig en gåva från gudarna; en magisk cykel som svävar uppe i skyn och ska ta dig till Las Vegas. Sista stoppet innan du når fram till Burning Man/Black Rocky City i Nevadas öken. Sannerligen säger jag dig; New Age spiritualitet handlar inte om kärlek och acceptans om vad vi är; det handlar om att fly från vad vi är - önskan att inte vara den du är.; jaget du är just nu i det nuvarande ögonblicket. Nej då - det spirituella är här och nu. Det är inom oss. Friden och harmonin som människor vanligtvis projekterar till vår icke-fysiska existens är tillgänglig för dig här och nu i mänsklig form! Det fysiska planet och det spirituella planet är inte olikt!'Physicality' är inte separat från din 'spirituella being'. Här är spirituellt. Här och nu. Här är fysiskt. Här är där allt händer. Omfamna det; avsluta 'faerin'.
--
En upprymd Tegedao svävade upp till sin magiska cykel från det heta badet i Crestone. En FitNord Ranger 900 El-mountainbike. Som ska sväva från 'the Rockys' och in i Nevada och Las Vegas! Den största staden i delstaten Nevada. Där väntar ett äventyr för Tegeado. Bara 80 mil från slutdestinationen Burning Man. Där allt händer. Inom ramen av en vecka. Men först några magiska kvällar i Las Vegas. Där det också sannerligen händer grejer; Tegedao är lyrisk; snart framme i Black Rock City. Sommaren 2022! Pass på!
När väl Tegedao svävat ett tag med sin magiska cykel fick han syn på Las Vegas i horisonten. The Las Vegas Skyline är en av de häftigaste 'cityscapes' i landet. The Las Vegas Valley som helhet verkar som det ledande finansiellt, kommersiellt och kulturellt center för Nevada. Las Vegas 'r 'the city of Neon Lights'. Den neon-tända natthimlen i Las Vegas är en av de mest ikoniska sevärdheter under 1900-talet. Detta spektakel fick Tegedao bevittna ju allt närmre han kom till staden; miljoner av glödlampor till skyltar och fantastisk arkitektur.
Till sist parekerade han sin FitNord Ranger 900 utanför Las Vegas skyllt; Welcome To Fabulous Las Vegas Nevada - och vandra in i en av de bästa städerna i världen. Las Vegas har något för alla -oavsett ålder. Tegedao begav sig till en av de coolaste områdena i staden; The Strip - 'the glitzy heart of Las Vegas. Jodå - det finns mycket att se i Vegas än att bara bada 'flashing neons'. Tegedao började vandra på 'The Strip' - en av världens coolaste gator samtidigt som han började käka lite svamp; plötsligt kände han sig som en karaktär hämtat från Hunter S Thompson bok Fear and Loothing Las Vegas. Psykedeliskt med andra ord!
Neonljusen lyste allt mer holografiskt och omfamna Tegedao! Vilken psykedelisk upplevelse. Ett fängslande skådespel. En mer intensivare upplevelse än den i Denver som var lugnare med vackra cykelbanor och parker. Passande ska sägas för en behaglig 'entheogen' utforskning. En stor kontrast jämförelsevis med Las Vegas där Tegedao just nu badar i multidimensionell perception. Badar i 'wider state of infinite consciousness'. Ett slags uppvaknade till sin 'spirit' som radikalt förändrar din vy av verkligheten då den skiftar din perception mer aktivt runt omkring dig; quantum physics. När du bevittnar 'the infinite' ser du mer av dig själv - 'infinte web of probabilities'- Quantum Physics In Las Vegas!
Tegeado i sitt psykedeliska rus bestämde sig för att besöka olika Meditation Centers i Las Vegas; DMT Las Vegas, Yoga Among the Dolphins, Zenergy, Unity of Las Vegas - men först ut Guaridan Angel Cathedral - en kyrka som befinner sig mitt i Las Vegas hjärta; The Strip som Tegedao vandrar upp och ner på i sin ecstasy - hur ska detta sluta!? Quantum Physics in Las Vegas!

Inne i Guardian Angel Cathedral hände det grejer direkt. Det visade sig att inne i katedralen Las Vegas Psychedelic Society höll till. Mitt uppe i mindfulness övningar; 'healing sessions'. Gnistrande ljus transporterades transporterades från huvud till huvud i mindfulness 'spirit'; önskningen och längtan efter 'wholeness'. Det finns en naturlig önskan för att känna sig 'whole' - då 'wholenss' är känslan av ditt 'infinte-self'. Men en känsla av att något saknas genomsyrar så väl spirituella som icke-spirituella folk - ett sår utvecklas till känslan av ofullständighet; oro, tomhet, ensamhet och utfrysning. Las Vegas Psychdelic Society vill 'heala' detta sår. Inom ett sår är en del av ditt varande som söker att bli hel igen - på samma vis som du söker din egen 'wholenss'. Las Vegas Pyschdelic Society motto är; suveränitet är att veta att du är 'whole'.
Detta kommunicera de gnistrande ljusen med Tegedao - som nöjde sig med denna healing-session och begav sig ut i Las Vegas City igen - effekten av den magiska svampen till psykedelisk upplevelse började avta!
--
Nästa anhalt blir Fremont Street Experience i Downtown Las Vegas - Fremont Street är faktiskt stadesn födelseplats - känd för sina ikoniska neon-skyltar. En erkänd neon-skylt är Vegas Vickie - en frodig tjej till 'cowgirl' sparkandes sitt stövlande ben i luften. Fremont Street Experience är en fantastisk destination. Som Tegedao vandra på kors och tvärs samtidigt som det psykedeliska ruset helt avtog.
Till sist bestämde sig Tegedao för att besöka The Mob Museum. En unik Las Vegas attraktion som utforskar historien av organiserad brottslighet - inkludera Vegas gangsterförflutna. Ett historiskt museum mitt i centrala Las Vegas. Här finns uppslukande utställningar där du lär dig om kända 'mobsters' som Al Capone, Lucky Luciano, John Gotti och Bugsy Siegel. Wiseguy History!
Jodå - Tegedao blev imponerad av detta ställe - en interaktiv resa av sanna historier av 'the Mob och de organiserade krafterna som bekämpade dem! Made Men!
'Det finns inget bättre ställe att berätta denna historia än i Vegas,' tänkte Tegedao medan han vandra inne i detta museum. Fantastiska mob-historier som väcks till liv. Insikter om de mest framträdande Mob-familjer. Only in Vegas! Downtown Las Vegas! The Neon City i mitten av den brännheta Nevada öknen. Tegedao blev högst imponerad av denna stad; han till och med han och kolla en hockeymatch med Las Vegas Golden Knights.
--
Men nu blev det till sist dags för att säga farväl till denna charmerande stad för Tegedao den här gången - utan i stället rikta in sig på varför han egentligen besökte Nevada; att cykla från Las Vegas till Burning Man Black Rock City - dock inte på en magisk flygande cykel - utan på en sin FitNord Ranger 200 El-mountainbike! Till en stad som till skillnad från Las Vegas existerar bara i en vecka varje år; Black Rock City. Sommaren 2022! Pass på! 80 mil norr om Vegas ute i den brännheta öknen i Nevada!
Mycket av Nevada består av öknen och är väldigt torr. Men det finns också bergskedjan Sierra Nevada. I detta ökenlandskap kan man åka cykel i Red Rock Canyon och Valley of Fire. Ett pittoreskt landskap med sina röda rockformationer, bedårande sandsten och kalkstenklippor. Givetvis bestämde sig Tegedao för att cykla en sväng i dessa trakter - han har gott om tid att utforska i Nevada innan det nalkas Burning Man i Black Rock City. Nevada by bike!
Att cykla igenom dessa trakter är ett måste - precis utanför Las Vegas! Mojave öknen. Öppna vägar och vilda spår i en vildmark är också inkluderat. Men framför allt har Tegedao ett mål i sikte innan Burning Man börjar - att besöka Area 51 - en avlägsen militärbas i Nevada-öken som blivit ett center för alien-konspirationer. Tegedao har läst boken UFOs Over Nevada; A True History of Extraterrestrials Encounters in the Silver State!
Där han fastnade framför allt för 1962 UFO-krasch över Las Vegas. Nevada har varit ett UFO-hotspot för mer 100 år. Incidenten i Las Vegas beskrevs som en röd eller blå eld-boll och som ett röd-flammande svärd längs himlen. En cylindrisk form som en cigarett! Bara för det bestämde sig Tegedao för att röka en cigarett med 'gräs' i innan han kom fram till Area 51.
Faktum är att antik klipp-konst uppenbarar mystiska figurer i Nevada. Jodå - Area 51 är en sann plats för myt och urban 'folklore'. Synonym med historier om UFO'n, 'government cover-ups och testandet av alien teknologi!
Jodå - 'Storm Area 51 - They Can't Stops All of Us var ett amerikanskt Facebook evenemang som Tegedao följde. Det sägs att det flygande tefatet som sägs ha kraschat nära Roswell/New Mexico blev transporterad till Area 51 för vidare utforskning. Men vad som egentligen pågår där är oklart - allt associerat med Nevada-basen är högst klassificerad och topphemligt.
Nej då - Tegedao har heller inga planer att bryta sig in i Area 51 eller något för att klargöra detta mysterium. Det börjar i stället att bli dags för 'the real deal'- att börjar fokusera på Burning Man The Black Rock City! Mitt ute i Nevada-öknen. Det ska dock sägas att Tegedao har läst boken av Carl Jung Flying Saucers : A Modern Myth of Things Seen in the Skies. Men frågan återstår som Tegedao tänkt mycket under sin cykelfärd ute i Nevada; även om det är sant att extraterrestrials besökt vår planet; varför tar dem inte kontakt med oss på ett officiellt vis!? Snart Burning Man . 28 Augusti- 5 september; Sommaren 2022.

--
Tegedao begav sig med sin cyketl till 'the Burning Man entrance' - The Gate Opening! Jodå - Black Rock City är bunden av ett omkretsande stängsel - och deltagare gör entré igenom en port. Men hör och häpna - man blir avvisad och inte tillåten att beträda Burning Man om man dyker upp utan biljett - som är ganska dyra. Tegedao som lever på bidrag och aktivitetsersättning har inte riktigt dem pengarna - så han helt sonika planka över stängslet och begav sig in i Burning Man Area - kostnadsfritt. Trots det - en invånare av Black Rocky City! Dem som deltar i Burning Man kallas för BURNERS! Tegedao The Burner! Tegedao kunde inte hejda sig - han begav sig direkt till 'själen av Burning Man'; Templet!
Det myllrar av folk ska sägas i området - vissa cyklandes - dock alla lämnandes spår efter sig i sanden här ute i öknen! Det är mitt på dagen och Nevadas sol vakar över Black Rock City!
Templet är en samlingsplats för dem som söker lindring och andrum under Burning Man. En del av det vackra med Templet är att det är en fristad för alla - oavsett din religion, spirituell böjelse eller inte spirituell alls. Helt i samtycke för Tegedao The Burner! Ett 'safe space' för alla Burners! Det finns bara en officiell ritual gällandes Templet - och det är att bränna det. Ett event som tusentals bevittnar - Templet brinner tystnad!
Dock skrek Tegedao The Burner; ' Let's burn it down'. Jodå - han var så upprymd över detta event - Tegedao till och med käka lite psykedelisk magisk svamp medan han stirrade in i eld-infernot. ELD! Direkt började det hända grejer! Tegedao The Burner fick en typ av uppenbarelse! Elden likt Sagan om Ringens The Eye of Saurun började kommunicera med honom! Ett fullständigt absorberande ljus! Spirituell eld! Som vibrera i frekvens när den pratade; Mass-socialisation är den dominanta kraften när det handlar om hur vi anger mening till verkligheten. Det vill Burning Man Black Rock City reducera - här kan man leva rövare tillsammans med likasinnade utan samhällets normer en vecka ute i Nevada-öknen. Du är rätt cool du Tegedao The Burner . Plankat in och allt! Awaken the Fire within. Ett sant spirituellt uppvaknande är som en gnista som tänder en 'eld' som 'tar över' en person. Att om att bli ett med 'the Divine Fire'. Hör och häpna; Spirituality does not mean losing the Fire of Life. Du är 'spirit' i 'mortal' form. Tegedao The Burner! Du är här för att vara dig själv. Du är här för att uppleva något unikt och nytt. Allt förgrenat i Black Rock City ute i Nevada-öknen! Välj att ange mening till verkligheten som är 'empowering' och samarbetande! Burning Man! Du är GUD men ändå människa!? Alla är GUD och fria att skapa sitt hjärtans önskan!?

The Eye of Sauron elden upphörde och Tegedao The Burner vakna till från sin psykedeliska 'trip' Hållandes en annan Burning Man åskådare under brännandet av Templet i handen - magiskt! The Burner!
'Lets Burn The Man! Pyroteknik i Black Rock City. Eld är hjärtat av Burning Man eventet - all säker eldkonst och pyroteknik uppmuntras. Jodå - Burnings Man's massiva pyroteknik framkallar konst upp i lågor. Firework show. Tegedao The Burner har med sina egna blink-bengaler. Bluebell Flames; även kallad 'Cold Fire' - skapar magiska blå flammor. Vattentät eld.
Tegedao käka lite magisk svamp samtidigt som han vifta med Bluebell Flame bengal. Inne i Black Rock City. Ur bengalen manifestera sig konstiga varelser - trollkarlar!
'I am servant of the Secret Fire - wielder of the Flame of Anur'- Gandalf! The Master of White Flame! Anor är det Elviska ordet för solen. 'Only one thing i have added, the fire that giveth Life and Reality, and behold the Secret Fire burnt at the heart of the world' - Illuvatar.
'the Flame Imperishable - the pure light of the sun!
'Vafan Gandalf!? Vad gör du här till att flyga ut från min bengal!? Du kan inte vara verklig!? sa Tegedao The Burner - återigen redo för en konstigt pyskedelisk upplevelse.
'Hej på dig Tegedao The Burner! Jag ska lära dig ett och annat om trollkarlarna. Räds inte vara ensam i det som gör dig unik. Vad som gör dig unik reflekterar ditt magiska jag. Tillåt ditt magiska jag. Ditt magiska jag är av alla världar inklusive mytologisk fantasy Sagan om Ringen världar som jag härstammar ifrån. Infinite playground. The way of the Wizard. Visdom, kunskap och energi. Spiritual wizardry. Det jag Gandalf står för. Jag har utvecklat magiska mystiska förmågor; the Flame of Anor'
En Bluebell Anor Flame bengal sköt ut magiskt fyrverkeri. Samtidigt som Gandalf försvann ur Tegedaos åsyn. Gandalf skapar fyrverkeri formad som träd och drakar - hans förmågor med pyroteknik sägs ha sitt ursprung från Eldens Ring.
Gandalf från Sagan Om Ringen världen är sannerligen en vis trollkarl - som Tegedao The Burner gärna vill stöta på i 'yttre rymden consciousness unlimited' någon gång! Ett holografiskt metaverse som innehåller alla historier som vi berättar om oss själva...the infinite matrix!
Tegedao vandra omkring ett tag till i Black Rock City med sin bengal i handen tills den slockna.
--
Black Rock City är den sjätte största staden i Nevada i en vecka varje år. En vecka som börjar gå mot sitt slut sommaren 2022 - Tegedao The Burner är helnöjd med sin vistelse här. Ett event som tog sin form 1991 i Nevada Black Rock City. En ökenfestival! Detta firade Tegedao med att skicka iväg ett gäng manet-liknande lyktor i skyn tillsammans med andra på kvällskvisten! Faktum är att maneter är en symbol av visdom, instinkt och intuition. Utan ögon, hjärna och hjärtan. They go with the flow of the universe; precis som folket på Burning Man! Simplicity! Maneter glider i haven perfekt ett med naturen och moder jord!
Precis som Tegedao The Burner har glidit under sommaren 2022 som kulminerade i Burning Man-festivalen i slutet av Augusti. Mycket på sin cykel. Tegedao cyklade tillbaka till Las Vegas! Cirka 80 mil. Där passade han på att spendera några magiska dagar igen!
Las Vegas är den mest spirituella staden i världen! 'Låt där vara ljus'- sa Gud.
Saken med Las Vegas är att den har mer ljus i sig 'per capita' än någon annan stad i världen; bright lights! Tegedao The Burner mediterade kring vissa alkemiska 'seeds' i flyget från Las Vegas tillbaka till Köpenhamn; Jag väljer att lysa mitt ljus. Inom dig finns ljus. Känslan av detta ljus är känslan av din 'spirit'. Var inte rädd att framträda i uttrycket av ditt ljus. Det är genom att lysa våra ljus som vi förbinder oss tillsammans som ett. Lysande våra olikheter är det som unifierar oss - både internt och externt. Alla perspektiv är unika. Var dig själv i detta uttryck; shine yout light! I Las Vegas och överallt i världen; inklusive sommaren 2022 för Tegedao The Burner; med Burning Man Black Rock City som den stora höjden!

Tegedao The Burner; Pionjär i Holosophy!

"Las Vegas looks the way you'd imagine heaven must look at night."-  Chuck Palahniuk