Ego och Arketyp är en bok av Edward Edinger som handlar om en individs resa till psykologisk 'fullständighet' - känd i analytisk psykologi som processen av individuation. I denna bok påminner han om oss att den mest vanliga moderna psykologiska störningen är känslan av att livet saknar mening. En så kallad 'Dark Night of the Soul' är platsen där egot är kapabel till att ha en djupgående sammandrabbning med 'the SELF'(Gud) - där de båda sammanfogar! The Self är en arketyp som representerar det unifierande 'unconsciosness' och medvetandet av en individ. Psykologen Carl Jung trodde att arketyper kom från det kollektiva 'unconsciousness'; Strukturen av Psyket! Mystiska sammanlänkningar! Enligt Carl Jung - egot representerar 'the consious mind' som omfattar tankarna, minnena och känslorna en person är medveten om.
Mathy Tegedao som skriver detta tillhör en viss arketyp med 'psykisk åkomma' och varit inlagd på mental sjukhus; The Joker! Sanna mina ord; Hur ska man leva livet!? Dåren som en galen person! Schizofreni! På sätt och vis The Joker och munken har en parallell funktion/arketyp; munken är en person som övergivet samhället. Lite av en 'freak' i vårt samhälle. Mathy Tegedao står för ståndpunkten att The Joker/dåren att alla sociala institutioner är spel. Jodå - hela världen är game-playing som Jokern skrattar åt. Game theory! Naturen som ett nätverk till hel 'single organism'. Det ska vara roligt att leva. Ett rollspel.
Tegedao som skriver detta undrar vem du är!? Karaktär!? Det finns mycket folk som är bekymrade i vårt samhälle; misfits som är olyckliga. Dem passar inte riktigt in i det givna rollspelet. Jokern som 'the SCHIZO'. Tegedao har realiserat att ditt ego är ett spel. Men samhället spelar ett väldigt konstigt spel; vars huvudsakliga regel är att detta spel inte är ett spel. Men Jokern tycker inte det är nödvändigtvis är ett seriöst spel. Men missförstå inte Tegedao The Joker; man ska inte överge ditt 'consciousness' för att spela spelet - spela spelet istället med mer inlevelse!
The Joker spelar spelet samtidigt som han vet att det är ett spel är fullständigt uppslukande och fascinerande; det är extraordinärt och det finns typ inget liknande i hela universum. Ta inget för allvarligt är Jokerns funktion! Du måste inte hela tiden göra något. Skratta innerligt! Jokern inser spelet och tycker synd om folk som lever bedrövande liv. Universum är lite av ett COSMIC GAME! Alla är en perfekt manifestation av det arketypiska GODHEAD.
Men allt du upplever din egen existens subjektiv - är du dock del av den externa världen. Du är i min externa värld precis som du är i min. Detta vet Jokern. The Joker 'is the player'! Livet vibrerar i skratt! Men vad betyder man egentligen i detta ofattbara stora kosmos?
Jokern Tegedao som en gång i tiden varit psykotisk - vet det 'ultimate JOKE'. Alla är Gud holografiskt och ett med varandra på planeten Jorden! Jokern/Schizo kanske förklara ännu mer hur denna så kallade arketyp till att vara Gud funkar. Konstigt va!?
Jokern är en skulptör - skulpterande upplevelsen av sig själv. En alltid förändrande skulptur för evigt. Men Jokern Tegedao vill verkligen vara människa så han ska inte ta vägen någonstans. Detta mirakel till liv behöver man inte fly ifrån. Du är en reflektion i en 'space-time mirror'. Ditt liv är ett SCRIPT du skriver. Du skapar din verklighet med ditt eget unika SCRIPT. Jokern skulpterade sig själv till denna realisation på ett väldigt egendomligt och remarkabelt vis; som kulminera i en Dark Night of the Soul'(psykos) på ett mentalsjukhus och som har på ett konstigt vis definierat hans liv. Kreativ depression.
Jokern hade tidigt alla förutsättningar för att skulptera ett fint liv; snygg, cool och en jävel på idrott - populär helt enkelt. Men något hände med Tegedao när han var i sitt esse som ett busfrö. En egen stor sprithemma-fest i årskurs 6, röka A4-papper, krossa rutor och klottra konstiga saker. Men mitt i denna veva blev Jokern högst konfundersam; han orkade inte med alla blickar ifrån alla tjejer och vara den coola killen som alltid passar in och är populär som en ung THUG! Med allt vad det innebär. Istället sjönk Tegedao inåt och blev introvert; väldigt blyg samtidigt som han fick för sig att höja sina betyg - inte den coola killen längre som tycker det är mesigt att ta in kunskap.
Var ska Jokern ta vägen egentligen? Borde presterat ännu mer i sin tennis och fotboll som en stor talang. Varför är du så 'outstanding' på träningen men inte lika synliga på matcher gick snacket. Tegedao fick för sig att springa en mil varje dag och blev lite av en ensam träningsnarkoman med ätstörningar. Inget mod till att nå upp tills sin potential som helt enkelt tyngde Tegedao. Som tur var hade han ett fotbollslag som han blev fanatisk supporter till och fungerande lite som en flykt - att sjunga ut sin frustration tillsammans i grupp med andra fungerade lite som en healing där man stod på läktaren; det blev en passion för Tegedao i form av glädje och höll honom vid liv. Men till slut tappade han även gnista i det. Mörkret togs vid och klumpen i magen blev allt större.

Val av gymnasium var inte Jokern heller förmögen att välja - han valde exakt samma gymnasielinje som sin storebror - inget eget tänk med andra ord. Väl på på gymnasiet vandra Tegedao som ett vandrande introvert spöke utan någon riktning; jag måste gå till skåpet med min nyckel för att öppna upp det var ett vanligt mantra - inget mod för att försöka ta för sig helt enkelt! Studentskivan blev lite av en mardröm för en blyg Joker - inga tjejer dök upp trots att en hel del tjejer varit kär i honom genom åren. I studentmössan skrev någon VILSNAST I PRAG - efter en klassresa dit. En liten ljuspunkt ägde rum sommaren-07 - ett år efter studenten. En resa till till Kreta där jag lyssnade mycket på The Tough Alliance. Men den ljuspunkten var inte långvarig - depression och håglösheten kom smygandes tillbaka och sluka upp mig. Till exempel var min favorit TV-serie The Office US inte lika roligt att titta på längre.
Jag tog ett jobb som tidningsbud - att dela ut tidningar mitt i natten i ett villaområde strax utanför Köpenhamn - det gick inte så bra. Jag fick sparken. Jokern vandra vilset omkring under denna fasansfulla natt utan någon riktning. Jag tror det var vinter då jag minns att jag tappa vanten. Allt blev värre och värre!
Till sist kom ett sammanbrott i form av psykisk kris - Tegedao drabbades av en psykotisk kollaps. Fullständigt förförande då Jokern blev inlagd på psyket(där potatisen inte är så god). En kris som kulminerande i vad som jag skrek och 'sprängdes' inombords med; Hur ska man egentligen leva livet!? Jokern vid denna tidpunkt hade ingen aning.
När traumat till psykos hade lagt sig kände sig Tegedao en aning uppfriskande - efter ett jävla gråtande. Mammas kramar betydde mycket! En slags pånyttfödelse ägde rum - kreativ depression i form av 'Dark Night of the Soul'. Jokern blev utskriven från mentalsjukhuset - med en en ny vigör och livskraft! Han begav sig ut i naturen med en trollkarlsstav i handen, skrek fotbollsånger och klädde av sig naken! Omfamna och glodde på solen samtidigt som en mjuk känsla spred sig inombords; SPIRIT!?
Jokern upplevde till sist en stor efterlängtad healing. Twice-Born. Han tänkte på den gamla amerikanska psykologen William James som myntade uttrycket Twice-Born; att ha levt ett inte så enkelt liv - utpräglad av ett ihållande kämpande för att till sist uppnå en känsla av order och harmoni inombords. Som inte kunnat att hag ägt rum utan 'struggle'. Twice-Born!
Jodå Jokern ute i naturen blev fullständigt euforisk och uppslukad av universums kärlek! Hans beteende ansågs återigen psykotisk av sina föräldrar som körde in honom till mentalsjukhuset igen; tämligen manisk! Inne på psyket (som fortfarande inte bjuder på god potatis) skrattade Jokern glatt och lyrisk. Men han lugnade ner sig efter att fått en spruta i stjärten. Tillbaka till mentalsjukhuset i form av scenförändring! En synkroniserad TWICE BORN.

Tegedao blev snabbt utskriven då hans 'psykotiska symptom' snabbt upphörde! Nu fylld med en oerhörd livsgnista och ett begär för att meningen med livet! Som han tänkte i sin psykotiska depression; Hur ska man egentligen leva livet!? Tegedao förvandlades till THE JOKER! Att uppnå ett 'state of perfection' - acceptera vem du är just nu - precis som du är. Vi är alla 'eternal-consciousness'. Faktum är att imperfektioner är gåvor som du skulptera för dig själv med stor kärlek! Se Tegedao The Joker! Omfamna dina imperfektioner är att vidröra din 'universal spirit'- Krama din perfektion av dina så kallade imperfektioner! Vet att du är perfekt dig själv och är perfekt. Detta har The Joker uppvaknat till. The Great Cosmic Joke! Humor och skratt! Fin medicin! Livet är absurt och löjligt. Den kosmiska kraften av att du både är människa och Gud! Upplev denna obegränsade kärlek - du är skapelse utforskande sig själv i en space-time mirror! Detta vet The Joker!
--
Men vad ska Tegedao egentligen göra med sitt yttre rymden 'consciousness unlimited'? Jodå - han ska bygga sig ett rymdskepp; ISS Astral Tegedao för att utforska rymden på sitt unika sätt. Vad finns det där ute i rymden? I form av Interstellar Travel. Att smidigt röra sig med ett rymdskepp emellan stjärnor och planetära system i en galax. ISS Astral Tegedao kommer använda sig av den så kallade Lightsail-teknologi. Driven enbart av solljus helt enkelt. Att segla på ljusstrålar. SOLSEGEL! Allt för att resa emellan stjärnorna i utforskandet av rymden; interstellar travel!
The Joker ska resa till Proxima Centauri - en exoplanet som kretsar i den beboeliga zonen kring stjärnan Proxima Centauri - den närmsta stjärnan till solen som man kan sannerligen solsegla till! Tegedao har utvecklat fantastiska egenskaper på grund av uppvaknandet till 'the cosmic joke' - multidimensionell perception. Fifth-Dimensional Awareness! The divine within all! När du öppnar upp dig till den bredare multidimensionella 5D-verkligheten realiserar du att det inte bara finns en Jord - inte bara en verklighet. Det finns 'infinite' versioner av Jorden - 'infinite' variationer av verklighet; HOLOSOPHY ONENESS!
Du har totalt självansvar för vad du skapar i ditt liv. I 'the Earth game' - djupet av individualitet är det djupaste i hela universum/omniverse/multiverse! Jokern är skapare av världar - magiska sådana, häftiga sådana i förbindelse med All-That-Is. Aktivera detta som en sann cosmonaut!

Jodå- Jokern kan skapa nya verkligheter inom den nuvarande verkligheten - istället för utanför verkligheten. Ingen eskapism här inte; 'New Age - ascension' är inte nödvändigt. Skapa verkligheter som omfattar ett helt område med sina sina egna regler, fysik, anletsdrag och möjligheter. Dessa verkligheter täcker hela byar, städer, kontinenter, planeter och till och med galaxer som användaren(JOKERN) är tillräcklig kraftig! Skapa ett liv som är parallell till en annan. En skapelse som är beroende av användarens val! Så Tegedao reser med sin ISS Astral Tegedao Light Sail i form av interstellar travel till Proxima Centauri - den närmsta exoplaneten till Jorden som potentiellt hyser liv! Men vad ska Jokern egentligen göra där!? Jodå - han ska skapa egne världar! Vad för något? Ingen psykpotatis här inte. Inget psykosskapande. Nej då - saker som han håller kär! Till exempel Star Wars, Sagan om Ringen och Holo Vice City! Att förvandla sig till en Jedi Knight eller Hobbit låter inte så dumt. Själva grundstenen som förbinder den levande kraften med den kosmiska kraften! Konstigt va!? Jag ska bli vän med Yoda, Gandalf och Tommy Vercetti i Vice City. En magisk värld på Proxima Centauri.
Med detta menas att din enda gräns av din 'unlimited imagination' och din självtro till att manifestera vad som helst du kan IMAGINE! UNLEASH THE POWER OF IMAGINATION! Yttre rymden 'consciousness unlimited'. Det ska i alla fall Tegedao The Joker göra ett bra tag i universum/omin-verse/multiverse! Kalla den multidimensionell perceptionen vad du vill! Jokern är i alla fall lycklig. Hmm. Vilken Cyberpunk 08's Style Holo City ska han skapa på Proximo Centauri? Hmm.

"All around us is the cosmic game, the cosmic play. The universe is full of joy, inner and outer. It's important to remember that life is a joke" - Sri Shinmoy

People suffer only because they take seriously what the gods made for fun.” -Alan Watts 

HOLOSOPHY