I Nordisk mytologi; The Poetic/Magic Mead (Suttungamjödet även kallat) är en 'mythical' dryck som ger skaldeförmåga. Den ger förmågan som 'skald' att redogöra vilken information som helst och att lösa alla frågor. Drycken är helt enkelt en bländande metafor för poetisk inspiration, ofta associerad med 'Odin the god of 'possesion' via 'berseker rage' eller poetisk inspiration.

The Poetic Mead bryggs av dvärgarna Fjalar och Galar; de framställer drycken av gudarnas spott och blod från den vise mannen Kvaser som de dödat. Kvaser var så vis att det var inga frågor han inte kunde svara på. Han reste runt om i världen för att ge kunskap till mänskligheten. Den visaste av alla varelser vid denna tidpunkt (Vikingatiden).

Men en dag, träffade han på dvärgarna Fjalar och Galar. De både dödade som sagt Kvaser och hällde hans blod i två fat och mixade hans blod med honung, på så vis skapande ett 'mead'(mjöd) som gjorde att den som drack det blev poet!

Dvärgarna, Fjalar och Galar, förklarade för gudarna att Kvaser hade kvävts av av sin egen intelligens. Ska sägas att Odin; King of The Gods, drack bara vin och var guden av alkohol!
Alkohol spelade en väsentlig del av Norse/Viking kultur. Folk drack 'ale' mer än vatten. I stort sett sett varje dag då trots allt alkohol var en gåva från gudarna. The Mead Hall var oerhört viktigt där mjödet lagrades!

Tänka sig hur det hade varit att få dricka ett sådant magiskt mjöd? Inte bara känslan av en unik berusning med smaken av honung, men också att få poetisk inspiration och bli vis! På något vis ska Tegedao, skaparen av TegeDaoism, få tillgång till detta Poetic/Magic Mead.

Jodå, det finns en lösning om man bara tänker till! Hur och häpna. Tegedao ska resa tillbaka i tiden med en tidsmaskin till en sådan där pompös Mead Hall och dricka av 'the Poetic Mead! Jodå, det är en idé som presenterar att det förflutna, nuet och framtiden är lika verkligt. Allt som någonsin existerat, existerat eller kommer existera finns på något vis där 'ute' i space-time! Det föreslår att det finns inget som kan stoppa Tegedao med sin tidsmaskin Viking Voyager från att byta var han befinner sig just nu till en annan plats och tid! Sann Time-Travel! Time-travel är inte bara science fiction; det kan faktiskt vara möjligt! Måtte de Norska Gudarna hjälpa till! Dem har nog översikt gällandes 'consciousness' från alla möjliga kulturer i 'the space-time continuum!?

Plötsligt befann sig Tegedao med sin Viking Voyager(som kan förvandlas till ett drakskepp och 'cruisa' på havsytan) utanför kusten av Island glidandes på sin tidsmaskin i havet på väg till Reykjavik under Vikinga-tiden.

Väl framme till denna Vikinga-metropol var det dock inte läge för att utforska denna spännande kultur med Snorre Sturlason i spetsen. Nej då, Tegedao ska till ett Mead Hall fast besluten och siktet inställt på att dricka av de legendariska 'Poetic/Magic Mead'! Det var inte så svårt att hitta då trots allt alla dricker 'ale' varje dag här!

'Var är mjödet?!`, skrek Tegedao utanför en Mead Hall i Reykjavik som lämnat sin tidsmaskin Viking Voyager vid havet (för att inte väcka för mycket uppmärksamhet).

'Jag vill ha mitt Suttungamjöd!,' fortsatte Tegedao skrika!

Plötsligt kom en Vikinga-drottning ut från The Mead Hall med ett stort fat i handen (kvinnor spelade en stor roll i en 'Mead Hall'- fest).

'Jag vet inte vem du är eller var du kommer ifrån, men här har du lite Suttungamjöd (Poetic/Magic Mead),'
sa Vikinga-drottningen till värd av denna varje- dag-aktivitet av Norse-befolkningen i att hälla i sig mjöd i kopiösa mängder! Alkohol - gåva från gudarna!?

Tegedao drack upp mjödet i fatet som verkligen lämnade en eftersmak av honung. Det tog inte långt förrän han började mumla magiska ord som bara inträffar dem som druckit 'divine mead'!
Tegedao blev rejält berusad och befann sig återigen i sin tidsmaskin Viking Voyager ute i havet igen utan att minnas hur han hamna där igen. Men när han väl nyktra till kändes saker annorlunda. Tegedao har fått skaldeförmåga och blivit jättevis! Han har fått gudomliga insikter från de Norska gudarna i form av att sprida den Holografiska (ingen religion till kristendom här inte) naturen om världen med sin tidsmaskin Viking Voyager! Ett sällan skådat äventyr.

Med sig på sin resa kommer han att de båda korparna Huginn och Muninn. Sittandes på Tegedao’s axlar och viskande till honom alla nyheter som dem ser i hans öron. Korparna är projektioner av Odins ’consciousness’ manifesterandes i form av intelligenta och nyfikna fåglar för att samla visdom och kunskap! Symboliserande Odin's makt att se in i framtiden med hans ’mind och tankar. Ytterst viktigt för att lokalisera fjärran folk som är mottagliga om den nya Holografiska principen av universum! Odin’s(guden av alkohol) gåva till Tegedao i form av korpar när han far på sin tidsmaskin Viking Voyager kors och tvärs i världen under en Vikinga-tid! Allt för att underlätta att nå ut till folk om realisationen att varje punkt i universum innehåller ’the whole universe in itself; varje sandkorn är ’connectad’ till varje planet i kosmos. I alla tidsåldrar i världen oavsett tidsepoker! THE ONENESS OF HUMANITY!

Hur det äventyret gick och hur Tegedao kom tillbaka till sin tid (den moderna västvärlden) är dock en annan femma!

The Poetic Mead! En 'ale' till dryck värt att dö för skapad av den Nordiska Mytologin i form av dvärgar med gudars spott!? En liknande dryck till mjöd har aldrig skapats! Frågan är bara om Tegedao kan ta med sig lite Suttungamjöd med sig hem i sin tidsmaskin Viking Voyager!? Det är trots allt det viktigaste, att 'ale' är gott oavsett konstiga teorier om hologram, time-travel, tidsmaskiner eller gudar som gillar korpar!? Fortsätt att drick 'ale' så ska det nog lösa sig till slut! All 'ale', inte bara Poetic/Magic Mead!

“Once upon a time there was an inspirational beverage known as the Mead of Poetry”