En Aliens Perspektiv

Människan är det konstigaste djuret i världen. Djuret som skriver och läser detta. Vi är så vana att vara människor och att leva tillsammans med människor, att vi inte ibland noterar hur underliga varelser vi är.  Hur skulle en utomjording, en hyperintelligent, köns-neutral, asexual, asocial, amoral, areligiös och amnuerical utomjording se på oss? En främling till alla element av mänskligt liv som vi är som familjära med och tar för givet. 

Utomjordingens oförstående ögon som ser det familjära för oss som konstigt, kommer i sin tur vi vakna upp till aspekter vi normalt inte lägger märke till, som är så djupt inrotad i oss så att vi inte ens noterar eller bryr sig om en förklaring.  Nej som sagt, om en utomjording skulle få syn på oss människor, hur skulle den se på oss varelser? Vad skulle den säga om våra sex-skillnader, sexuella beteenden, barnuppfostran, sociala beteenden, språk, musik och vetenskap?   

Här ett utdrag av boken ’The Ape Who Understood the Universe’ av Stewe Stewart Williams;  ’Som ett fullt möjligt scenario i hur utomjordingar skulle kunna se på oss;  ’Jorden är en liten och ej gynnsam planet i omloppsbana runt en vanlig stjärna i utkanten av vår galax. Planeten fick först uppmärksamhet av ’the Galactic Counsel’ för runt omkring 25 cyklar sen. I planetens fyra-och-en-halv miljards år historia har Jorden förändrats långsamt. För omkring några tusen år sedan hände dock en plötslig och dramatisk förändring. Skog började försvinna och blev istället ersatt av fält med korn, ris och vete. Marken började spira konstiga strukturer, känd som städer, som spred sig över planetens yta likt bakterier. Landet kringliggande städerna delade upp sig i rektanglar och andra geometriska former; evolutionen av naturligt urval var i full blom på jorden. 


Till en början var det dock oklart vilken roll kött-varelserna (människor) hade på planeten. Människor själva blev den drivande kraften i det konstiga händelseförloppet på jorden.  Människor är så bisarra och extrema att vi, i Galactic Counsel, knappt tror dem existerar. Hur kom dessa kött-varelser till att få en glimt av naturen i Big Bang som födde detta universum? Den evolution och process som skapade dem från stoft är ett sant mysterium. Hur gjorde dessa bisarra varelser i att besitta en sådan imponerande kunskap som till exempel de fysiska lagarna som styr materia och energi? Hur kunde en blott apa komma till förstånd över det vidsträckta universum som den är en sådan liten fragment av?   


Som du märker är den utomjordiska vetenskapsmännen från ’Galactic Counsel’ förvirrad. Men om någon ska förstå människor är det bannemej oss själva! Och det är i och för sig inte helt lätt. Det finns många motstridiga idéer om den mänskliga naturen och dess tillstånd. Att vara människa är ingen garanti att vi förstår människor. Även i ’the Age of Science’ förstår vi mer om antika stjärnor mer än dem organismer som observerar dem; oss själva. Till trots gick vi alltså från Stone Age-teknologi till Space Age på mindre än 10, 000 år och det tycker utomjordingarna i ’Galactic Counsel’ är mäkta imponerande från dessa bisarra varelser; skapade av naturligt urval i form av evolutionen som individuella mänskliga organismer. 

Jodå, människor verkligen existerar för utomjordingar och dem är helt enkelt förbryllade över detta! Planeten jorden!     Men hur tänker människor om Aliens egentligen? Jodå, människor har använt riktig high-tech utrustning – radio teleskop, interferometrar – för att leta efter andra varelser som kanske lever i kosmos, men har ännu inte hittat något. Kan det vara så att vår idé för Aliens inte riktigt går ihop? Då jord-bor är dem som söker efter livsformer från andra planeter, kanske vår jord-baserade påverkan gör Aliens osynliga för oss. Även om dem desperat försöker kommunicera på något vis.  

Tänk om Aliens redan existerar mitt ibland oss? Redan har besökt oss men osynlig för mänskliga ögon? Frågan återstår för oss, med minst 100 miljarder galaxer i universum. Varför har ingen kommit och hälsat på? Eller?  Astrobiologer föreställer sig att Jorden kanske kryper med oupptäckta varelser med annorlunda biokemi till liv som inte vi känner till! Helt enkelt utanför människors förstånd!   Som sagt, Aliens kanske redan har slagit sig in i vår vardag. Återstår om dem kommer uppenbara sig för oss mer än i en drös UFO-fenomen? Eller har dem redan gjort det i antiken? Hjälpt civilisationer med avancerad teknologi? Vem vet!?   Men faktum kvarstår, när allt kommer omkring, Universum är så vidsträckt och hjärnan har begränsningar. Det finns vetenskap och frågor om rymden för mänskligheten som tillsvidare är okänt! Pass på! ALIENS!