22 Jul
22Jul

Holograms är verkligen en metaforisk representation av universum. Ett gigantiskt ’flowing hologram’, och att den greppbara verkligheten av vårt varje-dag-liv är egentligen en typ av illusion, som en holografisk bild. Universum, ett gigantiskt hologram ’infinitely interconnected’. Stjärnorna på himlen, fisk i havet, hjärtat i vårt bröst, pulserar som en enhet. Tid och rum är illusioner, därför det förflutna, nuet och framtiden existerar ’simultaneously’. Vibrerande dynamiskt holografiskt förenande!

Den mänskliga hjärnan är ett hologram. Världen är ett hologram. Mänskligheten är ett hologram. Hela universum är ett hologram. Allt det vi upplever är holografiskt

Universum är sedd som ett evigt nät vars trådar korsar sig, finns det en klar skinande pärla som reflekteras i varje andra pärla. Som ett stort hisnande hav som tar emot unika regndroppar som representerar i sin tur helheten. I filmen Star Wars, Luke Skywalker äventyr börjar med att en stråle av ljus skjuts ut av roboten Artoo Detoo och projekterar en miniatur tredimensionell bild av Prinsessan Leia. Luke sitter trollbunden medans den spöklikna skulpturen av ljus ber för att någon vid namn Obi Wan Kenobi ska hjälpa henne. Bilden är ett hologram!

Jodå, egenskaperna av ett Hologram kan verkligen som sagt användas som metafor till att beskriva vårt universum. I ett hologram, varje bråkdel innehåller helheten. Du är ingen droppe i havet, du är hela havet i en droppe. Hela universum finns i oss alla, och alla är en del av universum. En sann Holosophy-princip! Universum är ett gigantiskt ‘flowing’ hologram. 

Men faktum kvarstår - och tål att betonas - consciousness spelar en nyckelroll hur vi upplever ‘the Holographic Universe’. Holosophy! Den Holgrafiska principen förklarar enheten av mekanismerna av perceptionen, upplevelsen, minne och consciousness! All tycks helt enkelt vara konstigare än någonsin föreställt i Science-Fiction!


Den Holografiska principen, som föreslår att att vår värld och allt i den, från snöflingor, löv, fallna stjärnor och elektroner allt är ‘interconnected’ bortom vårt förstånd i space and time är en högst sannolik teori! Kommentarer
* E-mailadressen publiceras inte på hemsidan.