17 Jun
17Jun

Dagobah är en planet inom Dagobah systemet, och en av de mest renaste platserna i galaxen inom ‘the Force’. En avlägsen värld av träsk och skog, som fungerade som en tillflyktsort för Jedi Grand Master Yoda under hans exil efter förstörelsen av ‘the Jedi Order’. Luke Skywalker mottog avancerad träning i ‘the ways of the Force’ under Jedi Master Yoda på Dagobah, och blev till sist Yodas död och förvandling ‘in to the Force. Jodå, Dagobah är en mystisk dimma-höljd, sumpig planet, för det mesta täckt av träsk och mossa, inblandat med otaliga grundliga sjöar och lagoner och flerfaldiga grottor. Dagobah är hem för många konstiga varelser, men är tom av avancerad eller medfödd civilisation av ‘sentiens’.

I slutet av ‘the Clone Wars, Jedi Grand Master Yoda som sagt reste till planeten Dagobah efter att ha hört rösten av den bortgångna Jedi Master Qui-Gon Jinn i guidande honom dit. Dagobah blev i sin tur snabbt ett hem för Yoda som begav sig ofta in i svampmarken, där han kommunicerade med Qui-Gon Jinn, som ibland uppenbarade sig manifesterad som en grupp av eldflugor. Han berättade för Yoda hur att kommunicera med de levande efter döden genom förbindelsen emellan ‘the Living Force’ och ‘the Cosmic Force’. 

Efter Yodas alla möten med Qui-Gon Jin vandrande han en vacker dag själv in i det till synes eviga träskmarken och in i en grotta. Där satte han sig och meditera och blev totalt upplyst av ‘the Jedi Cosmic Force’. Han tog till sig enorm visdom och en vision i hur att bygga upp ett nytt Jedi Temple med nya banbrytande principer hur att förmedla och distribuera ‘the Jedi Cosmic Force’. The Force talade till Yoda och sade följande i form av olika maxim-seeds; 

En Jedi måste ha det djupaste av engagemang och ett seriöst ‘mind’ och att leva i nuet. The Force lever helt och hållet i nuet, och uppfattar inget mer än vad som är i detta ögonblick. Många Jedi-nybörjare i ‘the Force’ tittar bort till framtiden, till horisonten utan att tänka på var han befinner sig just nu. I vad han håller på med just nu! Hmm. Svårt att se framtiden. Alltid i rörselse’‘

Ilska, rädsla, aggression tillhör ‘the Dark Side. Om du väl påbörjar din resa till mörkret kommer det dominera ditt ‘destiny’. Inget sant Jedi-arbete kan äga rum om inte känslor i form av kärlek finns plats och bearbetandet ifrån skuld, rädsla eller ihåligt/likgiltigt hjärta tas vid. Att upplysas av detta i nuet är av yttersta vikt för att ha potential som en Jedi-riddare. Hmm. 

The Cosmic Force fortsatte att förmedla visdom till Yoda och hans ‘pysche’ medans Qui-Gon Jinn la in ett par ord till Yoda;‘

Du kommer lära dig att bevara din ‘life-force’ och på det viset manifestera ett ‘consciousness’ som tillåter dig att kommunicera med Jedi Knight’s masters efter dem har dött. Det kommer du ha stor nytta av när du väl bygger upp ditt nya Jedi Tempel! Alla hjälpledare som är ett med force/consciousness!’ 

The Cosmic Force började återigen att kommunicera med Yoda inne i grottan, på planeten Dagobah;

Consciousness ja, i form av ‘the Force’, representerar realisationen att vi är ett och samma med varje levande ting i det kända universum och andra galaxer far far away…Konceptet av att universum är en ‘mirror’, Vad du är internt reflekteras i den externa verkligheten. Där det är konflikt (se ‘the Dark Side) inombords är det konflikt utanför. Där det är glädje inombords är det glädje utanför. På detta vis vibrerar du ‘the Force’ ut i universum. En mekanism som man måste värna om för att bli en sann Jedi-Knight. A ‘cosmic doorway’ till ‘the Force’. På detta vis är vi alla inom ‘the Force’ unika unika representationer av ‘the Force. Alla unika Jedi-Masters med olika ‘skills’. 


En annat ord för den penetrerande force-kraften är Oneness, unionen helt enkelt med ‘the Force’. Till exempel när Yoda lärt ut Luke Skywalker på Dagobah, träsk-planeten, kunde Luke uppenbara sig utan att vara där fysiskt eller som en individuell person, detta möjligt då Luke Skywalker helt och hållet överlämnat sig till den harmoniska viljan om ‘the Force’, uppnått en ‘state of Oneness’ med universum. Som Luke själv beskrev det; att vara i alla tider, alla platser, och alla ting; The Cosmic Force has spoken!   

Yodas träff med denna ‘cosmic force’ var nu över i grottan och sannerligen blivit ännu mer visare redo att bygga upp en ny Jedi Academy Temple någon stans i galaxen!

Han klev återigen ut i Dagobahs träskmark, nu dock igen tillsammans med Qui-Gon Jinn i form av en svärm eldflugor med ‘lightsabers’ (jodå, kom ihåg att Qui-Gon efter att ha ‘dött’ kan förvandla sig till alla levande ting i ‘state of Oneness).

Yoda, fast besluten med ett viktigt uppdrag att fullfölja var laddad med ‘the Cosmic Force’ att lära ut nya Jedi’s. Framtiden (som Yoda inte direkt gillar att prata om - var i nuet istället) se ljus ut för alla involverande i bygget om en ny Jedi-order! Hur det gick är en annan femma och en annan historia snart nära dig i galaxen far far away….

The Cosmic Force Has Spoken! Holosophy! 


Kommentarer
* E-mailadressen publiceras inte på hemsidan.