24 Mar
24Mar

'Life exists only at this very moment, and in this moment it is infinite and eternal. For the present moment is infinitely small; before we can measuer it, it has gone, and yet it exists forever...You may belive yourself out of harmony with life and its eternal Now, but you cannot be, for you are life and exist Now - Alan Watts - Become What You Are

Men vad händer egentligen om man försöker realisera detta? Vad händer i nuet? Du kanske hamnar i ett icke familjärt 'state of mind'. Bara iakttagandes. Inte försöka att få ut något ting specifikt. Inte att förvänta sig något. Inte sökande. Bara försöka att SLAPPNA av. Bara iaktta. Utan syfte!? Detta kan ge dig ett meningsfullt 'break' och öppna ett 'space' för att reflektera över din nuvarande livssituation. I spirituella termer brukar detta kallas för en så kallad 'metanoia'. En 'turning point' i ditt inre som kan resultera i en kreativ depression!

Att att sedan försöka släppa taget; slappna av och återvända till ett 'state of flow' och lugn. Att släppa taget kan faktiskt vara vitalt ibland för livet. När vi släpper taget, vi SLAPPNAR och tillåter livet att bara hända. Vi beträder 'the flow of the entire universe'!?

Flow med universum. Varför slösa energi i att bekämpa ett naturligt 'state of flow? Vi är trots allt en del av universums 'fabric'.

Utan den restriktiva idén av 'needing to know in order to act', kan du 'danska' och 'spela' fritt i nuet. Glädje uppstår i närvaron av denna 'clarity'. Att uppskatta värdet av allt!

Den mest spännande upplevelsen av 'self' är närvarande i glädje och kallar på dig från 'within'; de många 'probable realities' framför dig.

'The unfolding of reality' är inte separat från dig, du är inte utanför det. Det är du. Du är 'the unfolding'. Du är skaparen av 'the unfolding' och den perfekt reflektera ditt 'infinte-self' i harmoni med alla andras. Att tillåta detta är i grunden varken aktivt eller passivt.

Med detta menas givetvis att det bästa är att inte göra någonting. Välj istället att älska dig själv genom att älska världen. Att dela med dig själv med världen är att fritt 'tillåta dig själv att vara den du är och aktivt vara involverad i världen. To Become What You Are.

Att beträda 'the flow of allowance' är som sagt att släppa taget av att 'fighting life'. To allow your being is to love your being! TO BECOME WHAT YOU ARE.

'Man suffers only because he takes seriously what the gods made for fun' - Alan Watts

Det är ingen nyhet att människor tar saker och ting för seriöst. Lätt att få ångest eller depression. 

Istället, en sann Holosophy och Slow School princip är att njuta av livet som en glädjefull dans! Vi är en liten del av ett enormt stort magiskt universum. Man behöver inte ta saker och ting för seriöst. Att kombinera denna 'go-easy' mentalitet med att omfamna världen är inget annat än magiskt!

Ge dig ut och njut av denna vackra mänskliga upplevelse i form av 'reality system'. Lev din dröm har och nu! Möt världen för att möta dig själv. The World is Yours!

Unleash Your Self in Becoming What You Are!

Allt i ordning med Slow School och Holosophy!

Pass på!
 

Kommentarer
* E-mailadressen publiceras inte på hemsidan.