28 May
28May

Det sägs att Amerika är ‘the lost tribe of Manasseh’. Härstammande från denna antika Israeliska stam!  Identiteten av ‘the lost 10 tribes’ of Israel har fängslats människor för ‘millenia’. En teori är att dessa stammar migrerade upp in i Europa och formade individuella nationer. Som sagt, det snackas om att specifikt identiteten av USA är stammen av Manasseh - stammen ‘prophesied’ till att bli en ensam stor nation, och ‘Britain and her Commonwealth’ som stammen av Ephraim - stammen ‘prophesied’ till att bli en ‘company of nations’. Namnet Manasseh  i Hebreiska menar ‘the Principle of Responsible Representation’ precis som det är förkroppsligat i den Amerikanska konstitutionen och anses ‘sacred’ av invånarna i USA då det representerar deras ‘ancestral principle and reason for being’. Precis som i antika Israel.

Amerika är namngiven efter Machir - förstfödda sonen av Manasseh. Amerigo Vespucci gav Amerika dess namn som i Hebreiska betyder Machir. Amerika var helt enkelt namngiven efter Machir.

USA är den främsta Kapitalistiska nationen. Utan kapitalistiska värderingar i USA skulle den traditionella Amerikanska livsstilen vara svårt i att komma till uttryck. Kapitalism representerar en aspekt av själva essensen av USA. Namnet Machir i Hebreiska representerar också principen av kapitalism. Kungar från Manasseh var Prinsar utsedda för specifika syften för begränsade perioder av tid. Det är detta presidentiella system av regering som USA styrs av och är beroende av! Det presidentiella systemet är helt enkelt kärnan i den Amerikanska karaktären i form av styrande. De tidiga kungarna av ‘the Northern Kingdom of Israel’ var som sagt utsedda på President-likna typer av förhållanden. Se där ja för de antika israeliska två stammarna; Ephraim blev Britain och dess dotter-nationer. USA BLEV MANASSEH!


Vad konstigt det kan bli. Den amerikanska drömmen vibrerar av antika Israeliska principer, som helt enkelt kanske Gud ordinerat!? En intressant teori i alla fall som jag betonar att ska tas med en nypa salt! Olika nya infallsvinklar är alltid intressant.

Den amerikanska drömmen ja, många migranter (inklusive antika Manasseh!?) kommer till Amerika från andra länder i förhoppningen om ett bättre liv. Amerika är helt enkelt attraktivt på grund av friheten till att bli rik eller berömd än i landet som dem lämnade. Ikonen för den Amerikanska drömmen är Frihetsgudinnan!

För att spinna vidare; den Amerikanska drömmen är tron att vem som helst, oavsett var man föds eller vilken klass man tillhör, kan uppnå deras egna version av ‘success’ i ett samhälle där ‘uppåt-mobilitet’ är möjligt för alla! The Epic of America med kanske rötter från antika Israel!?, är helt enkelt drömmen om ett land där livet är bättre, rikare och mer uppfyllande.

The frontier line, which separates civilization from wilderness, is “the most rapid and effective Americanization” on the continent; it takes the European from across the Atlantic and shapes him into something new. 

Frederic Jackson Turner states in 1893 that American democracy  was formed by the American frontier. He stressed the process—the moving frontier line—and the impact it had on pioneers going through the process.


Paradoxen av den Amerikanska identiteten, trots att USA är en mix av många olika traditioner, motiv och ideal, finns det dock distinkta kvaliteter som definierar den Amerikanska karaktären! Som helt enkelt formar det nationella psyket! Allt från Benjamin Franklin till Al Capone! Ett synsätt som genomsyrar den Amerikanska identiteten. MANASSEH! Detta var ‘The Founding Fathers’ dröm! Att regeringen ska beskydda varje persons möjlighet till att sträva efter deras idé av lycka.

Förkroppsligar Al Capone den Amerikanska drömmen? En gangster från Chicago vars dröm var att bli rik och mäktig i ‘any ways necessary ’.  Eller handlar allt om Benjamins Franklin robusta dygder i form av individualitet i form av ‘the American way of Life’? Jodå, den Amerikanska drömmen ter sig på olika vis och kontraster i en dynamisk enhet!?

Faktum kvarstår, MANASSEH blev till som USA och är ett odödligt rike allt enligt Guds plan!?. America, the Greatest Nation in the History of The World. MANASSEH!

“The American dream comes from opportunity. The opportunity comes from our founding principles, our core values that’s held together and protected by the Constitution" - Ted Yoho, United States Representative

The American Dream belongs to all of us.
–Kamala Harris 
 

 

Kommentarer
* E-mailadressen publiceras inte på hemsidan.